Consells per anar en bicicleta amb neu

ciclisme-a-la-neu
Encara que no és molt normal, anar en bicicleta per la neu és una de les tendències per als ciclistes als quals els agraden les emocions fortes, encara que també és una de les opcions que poden tenir algunes persones que viuen en zones on les nevades són comunes, per això volem donar-te uns consells sobre això.

Com circular amb bicicleta sobre neu?

És important comptar amb unes cobertes especials que comptin amb un dibuix adequat, claus o fins i tot un petit kit de cadenes. Ens hem d'assegurar en tot moment l'estabilitat per evitar caigudes.

Quan estiguem circulant hem de seguir l'estela que han deixat altres ciclistes i en cas que no hi hagi o anem els primers (si anem en grup) hem evitar els moviments bruscos així com disminuir la velocitat abans de fer un gir.

En aquesta classe de terreny, no perdre el control de la roda davantera és molt important, per això cal pujar el manillar i baixar el selló perquè els nostres peus arribin a terra amb més facilitat i per tenir un millor centre de gravetat. A l'hora de frenar hem de fer servir sobretot el cul, per no perdre l'equilibri si ho fem amb la davantera.

Donades les condicions d'adherència del terreny, cal extremar la seguretat, per tant hem d'anar proveïts de casc, protecció per esquena i pit i encara que soni estrany, colzeres i genolleres, ens resultarà molt més segur circular així.

No podem oblidar-nos de la roba, procurant que no sigui de cotó, perquè es xopa ràpidament i tarda molt a assecar. Les sabatilles han de protegir perquè els peus no es mullin, per això podem utilitzar una funda de neoprè. Així mateix també s'han d'utilitzar guants, malles tèrmiques d'hivern, una jaqueta que permeti la transpiració i unes ulleres per protegir-nos la vista de la llum que es reflecteix a la neu.

etiquetatge , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *