Rècord de velocitat sobre una bicicleta

bicicleta-aerovelo
normalment, quan parlem de circular a gran velocitat, solem pensar en potents cotxes o motocicletes i segurament no pensarem en una bicicleta. Recentment s'ha batut el rècord del món sobre dues rodes, arribant fins als 142 Quilòmetres per hora.

Es va aconseguir en una competició que se celebra sobre la carretera 305 del desert de Nevada, sent triada no només per la seva longitud sinó també pel llisa que és. L'equip Aerovelo, amb el seu enginyer Todd Reichert van arribar a aquesta velocitat, superant el seu rècord que estava en 138,45Km / h.

Una bicicleta per a cada participant

L'esdeveniment on es va aconseguir el rècord es diu El món humà Speed ​​Challenge Powered i es porta a terme en una carretera que té uns vuit quilòmetres d'asfalt.

Cada corredor i el seu equip d'enginyers, presenten algunes de les seves speedbikes o bicicletes ràpides així com recumbents o bicicletes reclinades per aconseguir la menor càrrega aerodinàmica i tenir l'oportunitat de batre un rècord de velocitat.

Aquest esdeveniment es realitza des de fa disset anys i sempre es presenten idees veritablement originals que poden ajudar a aconseguir altíssimes velocitats als corredors, els que han d'estar en plena forma i comptar amb totes les mesures de seguretat disponibles per evitar una desgràcia.

En l'esdeveniment d'aquest any es van presentar 23 corredors de deu països. Molts d'ells van optar per eliminar els parabrises de la seva bicicleta per reduir la resistència a l'aire que ofereixen els carenats. Tots ells segueixen el recorregut mitjançant unes ulleres connectades a càmeres situades a la part davantera de la bicicleta.

De moment han avançat que la feina que fan els enginyers amb aquesta classe de bicicletes no es va a comercialitzar però sí busquen la conscienciació de les persones sobre que és important la utilització de mitjans de transport que siguin ecològics i ajudin a reduir el consum d' energia.

etiquetatge , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *