vents laterals, l'enemic dels ciclistes

pedalar-amb-vents-laterals
Aquelles persones que estan acostumades a sortir amb bicicleta per carretera sabran el difícil que pot ser de vegades poder mantenir l'equilibri quan hi ha forts vents laterals. Així mateix també cal tenir en compte el perill que existeix quan passen els camions molt a prop nostre a certa velocitat.

Això és una cosa en què us heu de fixar tots aquells que estigueu començant a sortir de debò per carretera. Saber com reaccionar correctament quan apareguin els vents laterals pot estalviar un accident.

Anar per una zona on predominen els forts vents laterals o que hi hagi un gran trànsit de camions pot ser un handicap fins i tot per als ciclistes més experimentats atès que cal estar calmats, subjectar bé el manillar i procurar mantenir l'equilibri.

Precaucions en la bicicleta contra els vents laterals

Quan estem a la carretera amb la bicicleta i vam entrar en una zona on hi ha vents laterals o ratxes, el millor que podem fer és reduir la nostra velocitat, amb això evitarem perdre l'estabilitat i acabar a terra.

Si un camió passa a prop nostre a certa velocitat, la seva massa pot funcionar com un imant, és a dir, atraure'ns cap a ell. En aquests casos, el que hem de fer és subjectar fermament el manillar i inclinar lleugerament el nostre cos en el sentit contrari a la posició del camió mentre reduïm la velocitat.

normalment, això sol succeir en carreteres que no tenen massa voral per on puguem moure'ns amb comoditat, per això cal extremar les mesures de precaució en tot moment per no caure.

Recorda que quan surtis amb la teva bicicleta per carretera has d'anar sempre el més allunyat del trànsit que sigui possible i quan s'aixequin vents laterals mantenir-te alerta. Una caiguda a la carretera mai és bo, sobretot si aquesta no té molt voral, el que pot posar en perill la nostra integritat.

etiquetatge , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *