Tips del Camí de Sant Jaume amb bicicleta

bicicleta-en-el-camí-de-santiago
el Camí de Sant Jaume s'ha convertit en una estupenda alternativa per gaudir d'una bona ruta a través de diferents paisatges i amb un ambient de companyonia entre els pelegrins, el que fa d'ella una cosa que hem de tenir en compte si volem fer una ruta diferent.

Camí de Sant Jaume, ¿Què hem de tenir present?

Tot i que el camí de Sant Jaume pugui semblar un de sol, la veritat és que hi ha diferents rutes. Per això cal cal planejar amb antelació quin hem d'escollir, atès que algunes són més exigents que altres.

La més popular és la del Camí Francès, que va des de la localitat de Roncesvalles fins a Santiago de Compostel·la. A més d'ella, podem triar el Camí Primitiu, el del Nord, el Basc, vall, català, Anglès, portuguès, el Primitiu, Sanabrés o el més llarg de tots, la ruta Via de la Plata entre d'altres.

A més de conèixer quina ruta fer, és important tenir un mapa o un GPS que ens ajudi orientar-nos correctament. Cal destacar que per totes les rutes hi ha la pertinent senyalització, el que farà que puguem arribar al final de cada etapa sense massa problema.

Perquè el teu ruta del Camí de Sant Jaume sigui completa necessites el que es coneix com Credencial del Pelegrí, el que donarà permís per a l'ús dels albergs, on ens posaran el segell i quedi demostrat que hem passat per allà. Aquesta credencial s'aconsegueix en el mateix lloc on es comenci la ruta oa l'Associació d'Amics del Camí de Sant Jaume.

Això és important perquè quan arribis a Santiago de Compostel·la hauràs de presentar la credencial a la Casa del Deán, costat de la Catedral de Santiago, on rebràs Compostel·la, el certificat que acredita que has fet la ruta al complet.

Si t'interessa una ruta amb uns paisatges fantàstics, el millor ambient de companyonia i pot ser que la possibilitat de trobar-te a tu mateix, el Camí de Sant Jaume t'està esperant. T'atreveixes a fer-la?

etiquetatge , , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *