Sancions que poden imposar-nos sobre la bicicleta

sancions-de-trànsit-sobre-la-bicicleta

Tots sabem que de vegades ens resulta massa difícil conduir la nostra bicicleta per la nostra ciutat, sobretot perquè hi ha molts conductors per als que els ciclistes resultem inexistents. Tot i això quan anem per la carretera som un vehicle més i hem de complir amb la normativa de trànsit.

Si ets dels que pensa que anar amb bicicleta t'eximeix d'aquest compliment, et anem a refrescar la memòria amb les sancions que poden imposar-te si no respectes la normativa de circulació.

per exemple, si no es respecten els senyals verticals com poden ser un stop o els semàfors, la sanció va des dels 120 fins als 200 euros. Si no respectes un senyal de direcció prohibida i circules en direcció contrària, la cosa es posa més lletja perquè a més de la sanció del senyal vertical cal sumar una multa d'entre 150 i 500 euros per anar en direcció contrària.

La circulació de les bicicletes s'ha de fer bé per la carretera o pel carril bici habilitat per a aquesta finalitat. Si es circula per llocs reservats als vianants pot comportar una multa de 60 euros o fins 10.000 en cas d'atropellar alguna persona.

La seguretat és important sigui el vehicle que portem, per tant el fet de no utilitzar el casc pot elevar-se fins als 200 euros i 190 si anem amb els auriculars posats, atès que no només posaríem en perill la nostra integritat sinó la de la resta dels conductors.

En cas d'embriaguesa amb bicicleta cal destacar que les autoritats poden fer-nos un control d'alcoholèmia i en cas de superar els límits, la "broma" pot arribar als 500 euros, la mateixa quantitat si les autoritats ens detecten realitzant maniobres perilloses sobre la bicicleta com un wheelie o cavallet.

recorda, és la teva responsabilitat portar correctament la bicicleta, no només per les sancions econòmiques sinó perquè pots posar en perill la teva salut i la de més persones.

etiquetatge ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *