Recomanacions per a la bicicleta després d'una ruta

recomanacions-per-la-bicicleta-després-de-un-ruta

Quan vam arribar a casa després de fer una ruta amb la nostra bicicleta, sigui de carretera o de muntanya, hem de fer-li una revisió així com netejar-la i deixar-la preparada per a la següent sortida, però ... ¿quins són els passos a seguir?

Hem de tenir en compte que durant una ruta, la bicicleta haurà estat exposada a pols, fang i altres restes de brutícia, però també a cops i a un esforç mecànic notable. Per això no només cal netejar-la sinó prestar especial atenció a la seva mecànica.

El primer que cal fer és rentar bé la bicicleta, si pot ser amb una mànega, però que no sigui a pressió, això només és recomanable només per a les cobertes, per desincrustar les restes de fang i pedres que hi pugui haver entre els tacs de la roda.

hem revisar les juntes d'unió de tota la bicicleta i comprovar que no hi ha cap fissura que pugui posar en perill la integritat estructural de la bicicleta. També cal fer una ullada a les gomes per veure si tenen alguna esquerda o tall. Quant a la roda també es recomana comprovar els radis, les llantes i els boixes, assegurant-nos que estan correctament.

cal comprovar l'eix de gir dels pedals, la caixa pedalier i comprovar que la cadena està correctament així com els canvis, perquè es facin d'una manera suau, sense brusquedats. hem provar també els frens, assegurant-nos que han quedat en bon estat, tant les sabates i els cables, que tot funcioni correctament.

per finalitzar, i quan estiguem segurs que tot estigui ben, assecarem la bicicleta eliminant qualsevol excés d'aigua que pogués tenir i procedirem greixar amb un oli especial per a bicicleta, incidint en la cadena, el canvi i el desviador principalment. Ara ja estarà a punt per tornar a sortir de ruta.

etiquetatge , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *