Què fer abans i després d'una ruta en bici de muntanya

ruta-en-bicicleta-de-muntanya

L'estiu és el moment ideal per gaudir de rutes en bicicleta de muntanya, tant en solitari com en companyia, però tant abans com després hem de fer una sèrie de coses per començar i finalitzar de la millor manera possible.

El primer que cal fer abans de la sortida és revisar que la bicicleta estigui en bon estat, cadena, frens, folgança del manillar, rodes, canvis, etc.. Si es pot, també s'ha de revisar que les rodes tinguin una pressió correcta.

Abans de sortir, també cal portar amb nosaltres un petit kit d'eines per solucionar alguna avaria. Al mercat hi ha jocs de claus Allen, tornavisos, tronchacadenas i tot el necessari per arreglar avaries senzilles. Per arreglar les punxades mai està de més portar pegats, cola especial i una càmera de recanvi si és possible.

Quan arribem a casa és important netejar la bicicleta, eliminant el fang i la pols que segurament s'hagin acumulat en tota la bicicleta, especialment en aquelles de més difícil accés. Amb un drap humit o una esponja podrem deixar-la en perfectes condicions.

Si el fang és massa, mai està de més tirar-li aigua amb una mànega, sempre que no sigui aigua a pressió. D'aquesta manera es pot eliminar millor el fang que hagi pogut quedar incrustat a les rodes, ràdios, cadena, canvis, pinyons, etc..

Després la assecarem bé i aplicarem una mica d'oli tant a la cadena com als pinyons; d'aquesta manera la deixarem preparada per a una propera sortida.

Tampoc has de oblidar-te de fer estiraments després de l'esforç físic. Al contrari del que moltes persones fan que només els porten a terme abans, el més recomanable és fer-ho després de fer la ruta. D'aquesta manera contribuirem a reduir les possibles lesions, agulletes o el cansament muscular.

etiquetatge , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *