Què és la trencalòs?

marxa-cicloturística-trencalòs

Quan parlem de les proves esportives relacionades amb la bicicleta de quantes se celebren a casa nostra podem enumerar un gran nombre, des de les més famoses, de pes internacional com La Volta ciclista, fins a altres com la Trencalòs, que encara que tingui menys renom, s'ha posicionat com una de les proves ciclistes més internacionals.

Es tracta d'una marxa cicloturista que se celebra tots els anys a la província aragonesa d'Osca. Està dissenyada per a aficionats, però ja amb cert nivell i es donen cita centenars de corredors de molts racons del món.

L'organitza la Penya Ciclista Edelweiss, de la localitat de Sabiñánigo, i travessa els Pirineus fins a la vessant francès, per després tornar a Espanya. A la ruta es pugen els ports de Somport, mary White, Portalet i Hoz de Jaca en un total de 198 quilòmetres i amb un desnivell acumulat de poc més de 3.500 metres.

Aquest any celebra el seu vintè sisena edició i s'espera una participació d'unes 10.000 persones procedents de més de 25 països diferents, tot i que la presència massiva la tenen els espanyols, com tots els anys. de fet, hi ha tal volum de sol·licituds de dorsals per participar que al final han de ser donats per sorteig.

Per a la realització d'aquest esdeveniment es compta amb més de 1.000 voluntaris, tant per a les tasques d'emergència com d'avituallament., demostrant que es tracta d'un esdeveniment de primer ordre.
De manera paral·lela es celebra la marxa cicloturista Treparriscos, considerada com la germana petita de la Trencalòs. El seu recorregut és de 90 quilòmetres, amb un desnivell de 965 metres i amb ascens a l'estació de Formigal, celebrant ambdues el penúltim dissabte de juny.

aquest any, el 25 de setembre, se celebrarà la Trencalòs MTB, prova integrada dins el Campionat d'Espanya de Mountain Bike així com una altra marxa cicloesportiva.

etiquetatge , , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *