Què bicicleta triar per fer el Camí de Sant Jaume?

que-bicicleta-triar-per-fer-el-camí-de-santiago

Si per a les properes vacances te les proposat fer el Camí de Santiago amb bicicleta o algunes de les seves etapes, has de triar una bicicleta que s'adapti a aquesta ruta, però ... ¿quina és la més recomanable?

Potser ja tinguis la teva i amb ella estiguis acostumat o acostumada a moure't i no et costarà massa feina, però si vas a adquirir una, pot ser que t'interessin els consells que et donarem.

Bicicleta de carretera, híbrida o de muntanya, són els tres estils predominants entre aquells que volen fer aquesta ruta sobre dues rodes. Cadascuna té les seves característiques principals i hem de sospesar quina és la que més ens convé, però hem de tenir en compte que el Camí de Sant Jaume no és una prova de velocitat o resistència, per tant cal anar còmodes i a bon ritme, encara que es pot parar en qualsevol moment.

Bicicleta de muntanya

La bicicleta de muntanya pot anar pel mateix camí que qualsevol de les altres dues classes de bicicleta, però amb l'avantatge de poder circular sense problema per terrenys més difícils que una carretera asfaltada. Poden portar millor el pes gràcies al fet que són les més robustes, però també solen ser les més pesades.

Bicicleta de carretera

Amb una bicicleta de carretera el camí es fa bastant còmode, sobretot si tota la ruta es fa per carretera. Hem de buscar una a la qual puguin adaptársele alforges o un transportí del darrere, suports per a les ampolles i una petita caixa d'eines per solucionar algun problema mecànic que pogués sorgir.

bicicleta híbrida

Les bicicletes híbrides són una barreja de la bici de carretera i la de muntanya, sent potser la més còmoda de les tres, atès que barreja les característiques d'ambdues.

Pràcticament totes les bicicletes són vàlides per fer el Camí de Sant Jaume però cal tenir en compte les dates en què es va a fer, perquè no sempre es pot fer a l'estiu i cal recordar que a la zona nord d'Espanya, hi ha moltes precipitacions fora de la temporada d'estiu i pot arribar a fer força fred.

etiquetatge ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *