Preparar-se mentalment per a una ruta

preparació-mental-rutes-en-bicicleta
Tots coneixem l'existència de la psicologia de l'esport i això és una cosa que hem d'utilitzar per preparar-nos per fer una ruta com pot ser el Camí de Sant Jaume. Encara que es pot fer en qualsevol de les etapes que vulguem, si hem de tenir certa preparació mental per no defallir quan hi hagi parts de la ruta molt dures.

preparació mental, clau d'una bona ruta en bicicleta

Igual que en qualsevol altre moment, quan estem en la bicicleta és impossible no pensar o sentir emocions i encara que en ocasions podem controlar les dues, qualsevol pensament negatiu pot influir negativament en les nostres emocions i fer-nos més dura la ruta.

A vegades podrem controlar els pensaments i les emocions encara que segurament que en altres ocasions no sabrem com continuar, per això és tan important l'entrenament psicològic més adequat i les estratègies que permetin el control de pensaments i emocions, perquè també pedalegen amb nosaltres.

Per a una bona preparació mental per fer el Camí de Sant Jaume amb bicicleta és important la planificació de les etapes, sempre d'acord amb les nostres capacitats físiques. Per això hem de ser sincers amb nosaltres mateixos i ser conseqüents amb la planificació, sense obsessionar-nos amb fer etapes o amb arribar com més aviat a Santiago de Compostel·la.

Atès que no necessitem anar amb pressió mental, el més recomanable és anar prenent-amb calma i fent tantes parades com estimem oportunes, sense pressió, gaudint dels paisatges, monuments i tot el que poc a poc anem trobant durant la nostra ruta.

Una altra qüestió que hem de tenir molt en compte és que el Camí de Sant Jaume no és una competició i no hem d'anar a un ritme superior al que podem anar, per això la preparació mental ens ajudés a gestionar millor la nostra energia sobre la bicicleta i anar més còmodament en la nostra ruta en bicicleta.

etiquetatge ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *