Per què no tots fem servir el mateix selló

arengada-de-bicicleta

Encara que totes les bicicletes tenen un selló, aquest no val per a tothom, siguin home o dona. El mateix que hi ha bicicletes diferents, els cossos també són diferents, per la qual cosa normalment un selló per a home no és el més adequat per a una dona, per exemple. ¿A què es deu això?

Les dones tenen una forma a la pelvis diferent a la dels homes, sent més ampla, el que fa que els seients per a les bicicletes per a elles hagi de ser una mica més ample del normal, perquè puguin anar més còmodes a l'hora de fer una escapada.

Els experts asseguren que l'ample del seient de la bicicleta està relacionat amb l'amplada que hi ha entre els ísquiums a la part inferior de la pelvis. Així concentrarem la major part del nostre pes sobre els propis ossos i no sobre el que és la zona del perineu.

En el moment en què veiem que el seient no té la suficient amplada o quan ens veiem obligats a seure més avançats del que és normal, estarem augmentant la pressió sobre la zona del perineu, el que pot ocasionar endormiscament, dolors i bastants rascades en aquesta zona.

En altres ocasions, pot ser que tinguem un selló estret i no ens quedi bé per a l'amplada dels nostres ísquiums, el que fa que tendim a seure de forma més endarrerida en el selló, cosa que pot ser vàlid, però no sempre perquè en ocasions es compromet l'abast que tenim cap al manillar o quedar-nos massa enrere respecte a l'eix del pedal.

Si ens posem a pedalar massa enrere pot ser que ens costi més arribar al manillar i haguem de fer servir una potència de recorregut més curt i perdre eficiència en la pedalada, el que fins i tot podria provocar-nos alguna mena de problema físic en no pedalar d'una forma natural, per això és tan important seleccionar el selló que més s'adeqüi a nosaltres.

etiquetatge , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *