Per a què serveix un estudi biomecànic a un ciclista?

estudi-biomecànic-de-ciclistes
El ciclisme és un esport en el qual moltes persones volen cuidar tots els aspectes, especialment les persones que tenen una gran experiència sobre els pedals o són ciclistes que competeixen. En molts casos es realitzen estudis biomecànics, però ... ¿per a què serveixen?

Comencem partint de la base que la pràctica del ciclisme és molt beneficiosa per al nostre cos i ens reporta un enfortiment de la musculatura, millora el nostre sistema cardiovascular, el sistema respiratori, la coordinació motriu, etc.. Si el ciclisme no es realitza de forma adequada, amb el pas del temps podrien arribar a aparèixer lesions o problemes musculars, cosa que es pot prevenir des d'un primer moment realizándonos un estudi biomecànic.

amb això, el que s'aconsegueix és reconèixer totes aquelles mètriques que no són adequades per a les necessitats del cos i es busca reeducar la posició del ciclista amb el principal objectiu de evitar lesions que puguin arribar a comprometre la seguretat física de qualsevol classe de corredor, especialment pel que fa a ossos, musculatura i articulacions.

Aquesta classe d'estudi ha de ser realitzada per un professional esportista qualificat i amb experiència, amb el que ens assegurarem millors resultats perquè qualsevol persona pugui anar amb bicicleta de la manera més correcta possible, independentment de la seva edat.

Primer es realitza una revisió completa de l'història del ciclista, coneixent quina classe de ciclisme practica i després es porta a terme l'anàlisi biomecànic per conèixer quines són les veritables limitacions del ciclista i també esbrinar de quina zona és procedent la molèstia que es pugui tenir.

Així mateix es poden fer totes les correccions que el facultatiu consideri necessàries, tot amb l'objectiu de fer que qualsevol persona pugui anar en bicicleta amb la màxima seguretat, sabent que ho està fent bé i no està adoptant cap postura o mania que pogués ser perjudicial.

etiquetatge , , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *