Mesures de seguretat per circular amb bicicleta

mesures-de-seguretat-per-circular-en-bicicleta
Circular amb bicicleta és una de les formes més còmodes, sanes i respectuoses amb el medi ambient que hi ha actualment encara causa del seu caràcter, la bicicleta és un dels mitjans de transport que està més exposat a accidents. Per aquesta raó anem a compartir amb tots vosaltres quines són les mesures de seguretat que no hem de deixar de banda quan ens moguem amb bicicleta.

Mesures de seguretat per a la bicicleta

El casc ha de ser un dels nostres millors realitzats, per poc que ens agradi posar-ho. Segons diferents estudis es revela que l'ús del casc pot reduir fins a un 85% els problemes de salut implicats per un cop al cap. En aquest cas el casc a fer servir ha d'estar homologat i quedar-nos ben ajustat.

A més del nucli cal portar llums per si muntem en bicicleta a la nit, una llum davantera i una posterior de color vermell, que pot anar fixa o intermitent, per indicar que estem circulant i ens puguin veure els conductors. A més d'aquesta mesura, és recomanable col·locar-se una armilla reflectant per a una major visibilitat quan no hi ha massa llum.

és important realitzar una revisió periòdica a la bicicleta, especialment si anem a fer una ruta llarga, comprovant estat de l'estructura del quadre, si estan o no gastades les cobertes, si els radis estan en bon estat, així com la direcció, els frens, pedals, alçada de selló i manillar, etc..

A més de tot el relacionat amb la mecànica de la bicicleta tampoc podem oblidar-nos del sentit comú i el respecte de les normes de circulació com anar sempre pel carril de la dreta i en fila índia quan no hi hagi prou voral, prestar atenció al trànsit, respectar tots els senyals de circulació, tenir precaució amb l'estat de la calçada i sempre que puguem, utilitzar els carrils bici.

etiquetatge ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *