La ruta de la Carretera de l'Amistat

carretera-de-la-amistat
Dins de la gran quantitat de rutes cicloturístiques que hi ha actualment, podem destacar una de les més perilloses del món, la qual es fa en Carretera de l'Amistat, a Àsia. Es tracta d'una impressionant ruta que uneix la ciutat tibetana de Lhasa i la frontera del Nepal, el que proporciona unes vistes a un dels paisatges muntanyosos més impressionants del món.

Es tracta d'una ruta d' 800 quilòmetres que inclou tres passos de més de 5.000 metres d'altura, on es arriben fins als 5.220, el que fa que pedalar a aquesta altura sigui tot un handicap per a tots els corredors, especialment quan es circula prop de la muntanya Gyatso, des d'on es poden tenir unes vistes formidables de l'Everest.

L'estat físic que s'ha de tenir per fer la ruta de la Carretera de l'Amistat ha de ser molt bo i no tothom està preparat, ni per a les escalades que requereix ni tampoc tothom té la capacitat pulmonar suficient com per fer aquesta ruta sense defallir de l'esforç.

En aquesta ruta és molt important la planificació atès que les condicions atmosfèriques poden canviar en el moment menys esperat. A això cal sumar la delicada situació per la qual està passant el Tibet, per la qual cosa es recomana no fer aquesta ruta en solitari.

Un dels punts forts d'aquesta ruta és la seva part final, la qual acaba amb un vertiginós descens de més de 3.500 metres, per una carretera amb corbes tancades que voregen un precipici.
No hi ha dubte que es tracta d'una de les rutes més impressionants, on viure una experiència única d'alta muntanya, en la qual no cal oblidar-se de portar una càmera de fotos o de vídeo i registrar cada pedalada perquè ningú voldrà oblidar d'una experiència com aquestes.

etiquetatge , , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *