La primera volta al món en bicicleta

la-primera-volta-al-món-en-bicicleta

Avui dia hi ha infinitat de rutes i marxes en bicicleta i fins i tot, per als més aventurers i millor preparats estan les grans travesses en bicicleta com pot ser la volta al món, cosa que només ho arriben a completar aquelles persones que tinguin una millor preparació, esperit aventurer i estiguin preparades per poder afrontar qualsevol situació que pugui presentar-se en la seva ruta.

Això pot semblar una cosa moderna però quan parlem de donar la volta al món amb bicicleta cal remuntar-se a la seva pioner, Thomas Stevens, qui en l'any 1884, sense les bicicletes ni els avenços que hi ha avui dia, va realitzar aquesta gesta, coronant-se com la primera persona a fer-ho, sent el pioner del que avui es coneix com cicloturisme.

La seva sortida la va fer des de San Francisco, en l'estat de Califòrnia, en direcció a Sacramento, travessant les muntanyes de Sierra Nevada per anar en direcció als estats de Nevada, Utah, Wyoming i tots els estats del centre i nord d'Estats Units fins a arribar a Boston, utilitzant senders, camins i vies fèrries per aconseguir-, realitzant així el primer viatge transcontinental.

Després d'allò va arribar a Europa i va haver de treballar per aconseguir una millor bicicleta. Recordem que la que portava era una bicicleta clàssica amb una roda enorme en el frontal i una altra més petita a la part posterior. Durant la seva estada a Europa va estar estudiant com seria el viatge per Àsia fins que a la fi va poder posar-se en marxa.

Va viatjar per Anatòlia, Armènia, Kurdistan, I l'Iraq Iran, on va ser convidat especial del Shah de Pèrsia per passar tot l'hivern, va viatjar fins Afganistan on va ser expulsat pors les autoritats, va viatjar en vaixell fins a l'Índia on va recórrer el país sencer fins a Calcuta on va embarcar fins Hong Kong ara seguir pedalejant i finalment prendria un altre vaixell fins a arribar al Japó, per recórrer-lo i arribar fins a la ciutat de Yokohama, on retornaria a San Francisco a 1886, havent fet 21.700 quilòmetres.

etiquetatge , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *