la DGT, disposada a frenar la «sagnia» de ciclistes morts a la carretera

la Direcció General de Trànsit estudia mesures contra els reincidents que es posen al volant sota els efectes del consum de l'alcohol i drogues, amb l'objectiu de frenar la «sagnia» de ciclistes atropellats per aquest tipus de conductors durant els caps de setmana.

Així ho ha avançat el director general de Trànsit, Gregorio Serrano, a la comissió de Seguretat Viària del Congrés on ha detallat les actuacions previstes a la DGT i alguns dels reptes més immediats.
entre ells, ha assegurat que dimarts que ve es reunirà de caràcter «urgent» el Comitè de Seguretat Viària, presidit per ell, i en el qual participen comandaments de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, per aprovar un pla especial de protecció i seguretat per als ciclistes.

Tot i que no ha ofert molts detalls del contingut d'aquest pla, el director de Trànsit ha deixat clar que en aquesta reunió s'analitzarà la «creixent problemàtica dels accidents amb ciclistes».

«És insuportable el nombre de ciclistes que cada cap de setmana mor. No estem disposats a que la gent que surt amb la seva bici no pugui tornar viu a casa », ha emfatitzat Serrano, abans d'apuntar que es posaran en marxa més mesures de vigilància i altres contra els conductors que reincideixen en el consum d'alcohol i drogues.

L'anunci d'aquest pla de protecció per als ciclistes coincideix amb la tràgica mort de dos ciclistes diumenge passat en una carretera valenciana, on una conductora de 28 anys, que va donar positiu en alcohol i drogues i que ja tenia antecedents, atropellar amb el seu cotxe a un escamot.

Serrano ha reconegut que «no van a evitar» la mort de ciclistes, però sí que ha apostat per adoptar «les mesures necessàries» per intentar frenar-les.

Un col·lectiu vulnerable que serà objectiu d'un pla estatal en l'elaboració ja treballa un grup d'experts de diferents àmbits del món de la bicicleta.

Durant la seva intervenció el director de Trànsit també ha detallat altra mesura ja en vigor, la senyalització de 49 rutes ciclistes segures, amb una inversió de 200.000 euros, que se sumen a les ja 56 rutes indicades amb anterioritat.

De les vint-i-persones que van morir en accidents de trànsit registrats a les carreteres espanyoles per Setmana Santa, quatre d'ells van ser ciclistes (un anava sense casc), tres més que en 2016.

 

font:la veu de Galícia.

 

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *