Fer wheelies amb bicicleta de muntanya

wheelie-bicicleta-de-muntanya-b3l4t
Dins de les moltes tècniques que es poden posar en marxa a l'hora de anar en bicicleta ens trobem amb els wheelies o cavallets. Alguns de vosaltres podreu pensar que no serveixen per a res, però està demostrat que entrenar poden ser-nos útils quan fem una ruta que tingui trams tècnics on calgui travessar un riu o haguem de aixecar la roda davantera en algun moment.

Si no s'ha fet cap vegada, és normal que no ens surti a la primera (ni després de molts intents) però sent constants aconseguirem aprendre a fer-ho. Per això el millor és practicar en un lleuger pendent ascendent i per a això seleccionarem el pinyó gran i el plat mitjà.

S'ha de tenir un desenvolupament curt perquè puguem aixecar la roda davantera sense que ens costi massa esforç i que sigui bastant llarg, prou com perquè quan la roda estigui en alt i hàgim trobat quin és el punt d'equilibri, puguem mantenir-nos com més temps possible sobre la roda del darrere.

També hem de tenir en compte la posició del nostre cos donat que la roda no s'aixeca únicament pel cop i la potència que apliquem al pedal sinó també per un canvi en la distribució del pes, que portarem cap a la part del darrere i així poder deixar la part davantera de la bicicleta sense massa pes.

Per fer-ho i tenir més seguretat cal agafar-se bé al manillar, sobretot a la maneta de fre amb el que hem d'estar atents perquè si notem que ens anem cap enrere, amb frenar una mica ens anirem cap endavant.

Per aconseguir-ho cal provar molt i entrenar sense desanimar, tard o d'hora trobarem el punt d'equilibri i poc a poc anirem millorant en aquesta senzilla tècnica que segurament ens resultarà molt útil en alguns moments d'una ruta.

etiquetatge , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *