fixie, la bicicleta de moda

-bicicleta fixie
la fixie bicicleta, segur que l'ha vist en infinitat d'ocasions i pot ser que hagis pensat que només són bicicletes per hipsters, però no. Aquesta classe de bicicleta que tant èxit té a tot el món compta amb un gran nombre d'usuaris diferents. Si encara ets dels que encara no saben el que és, t'ho explicarem.

La principal característica d'aquestes bicicletes és el seu nom, del qual cal dir que procedeix d'un abreujament de la paraula anglesa fixed-gear, el que coneixem com pinyó fix. I això és el que té de característic, que només té una marxa i que el pinyó gira de manera solidària amb la cadena.

Quan estiguem en moviment els pedals també ho estaran i per frenar, encara que tenen fre davanter convencional moltes d'elles, el que es fa és no pedalar i intentar fer-ho cap enrere, encara que no és tan fàcil com sembla.

Quins avantatges tenen la bicicleta fixie?

Encara que tenen un disseny que és molt cridaner i es barreja la modernitat amb les bicicletes més clàssiques, el seu manteniment és força baix, atès que són bicicletes més simples. Mai tindrem problemes amb els pinyons, el desviador, els canvis, etc..

La connexió entre persona i màquina és més directa atès que cal estar amb ella en tot moment perquè es mogui. A més es tracta d'una bicicleta molt addictiva i divertida de conduir, tot i que al principi costa una mica fer-se amb ella, sobretot quan es baixa un pendent, que sol anar sense pedalar. Gràcies a tot això, portar una bicicleta fixie és anar muntat en un altre món.

Un cop superada l'etapa de acostumar-se a la seva forma de portar, tot serà bufar i fer ampolles i segur que es convertirà en un dels teus millors aliats de cara al proper estiu.

etiquetatge , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *