Gaudeix de la bicicleta encara que plogui

ruta-en-bicicleta-sota-la-pluja
Tot i que encara estem a l'estiu, tard o d'hora arribaran les pluges i si això per a tu no és impediment per gaudir d'una sortida en bicicleta, et convidem a seguir llegint aquest article. Anem a compartir amb tu alguns consells sobre el ciclisme amb pluja.

Tips per circular en bicicleta amb pluja

Com més ens mullem més gran serà la sensació de fred que tindrem, per això l'elecció de la roba és molt important. Hem de procurar portar un impermeable amb caputxa especial per a ciclistes així com uns pantalons de teixit especial que repel·leix l'aigua per mantenir tant cap com cos i cames seques.

Sabem que portar una samarreta de cotó és una bona idea perquè es tracta d'un teixit còmode, suau i que proporciona calor. En dies de pluja no és recomanable, sobretot si tenim tendència a suar.

Això farà que la samarreta es xopi i acabi refredant, per tant tindrem la humitat enganxada al cos i podrem agafar un bon refredat. Per això són millor les samarretes tècniques de niló o polièster.

Quan plou molt sempre és recomanable l'ús de ulleres per protegir-nos la visió, tractades especialment perquè les gotes rellisquin. En aquest cas es recomana l'ús de les ulleres amb vidres grocs perquè millori el contrast.

Pel que fa a la circulació cal tenir cura en les corbes, evitar trepitjar la pintura urbana com a passos de zebra, fletxes de senyalització, etcètera, perquè ens faran perdre adherència i és probable que acabem a terra.

Pel que fa a les frenades cal fer-les amb bastant anticipació per evitar brusquedats que també poden desestabilitzar-. El millor és frenar amb la roda davantera primer i una mica amb el cul després. En superfícies mullades l'ús del fre del darrere ens farà derrapar gairebé amb total seguretat.

Per finalitzar no podem oblidar-nos de recomanar l'ús de colors cridaners amb reflectants perquè els altres conductors ens vegin, utilitzar parafangs i portar unes bones llums LED perquè siguem visibles fins i tot quan plogui molt.

etiquetatge , , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *