Quina és la roba adequada per anar en bicicleta?

roba-per-fer-ciclisme
Fer un esport com la bicicleta requereix d'una vestimenta especifica, alguna cosa al que no tothom dóna importància, però si ens fixem, la roba tècnica es diu així per alguna cosa, perquè està especialment dissenyada per a la pràctica de l'esport. Quina roba és la millor per als ciclistes?

No tota la roba serveix, al contrari, cal seguir certes pautes perquè la roba ha de quedar-bé, ni molt gran ni molt petita. Ha d'anar d'acord a la nostra alçada i proporcions, per anar sempre còmodes en qualsevol escapada.

la samarreta o mallot pot ser de màniga llarga o curta, sempre depenent de la ruta que anem a fer i del clima que hi ha normalment, però ha de ser ajustat, si pot ser sense costures, amb butxaques i cremallera per posar-nos-o llevar-fàcilment.

el culotte o pantalons de ciclisme també és indispensable atès que un de bo evitarà que tinguem dolors per culpa del contacte del nostre cos amb el seient durant tant de temps. Amb les esponjillas o zones de gel que tenen, anirem molt més còmodes. Igual que amb els mallots, hem de buscar un culotte que no tingui costures, perquè ens sigui molt més còmode i ens eviti rascades.

No podem oblidar-nos de tenir molt present que quan fem exercici sempre hem de portar roba que absorbeixi la suor i el s'evapori amb la millor eficiència possible, procurant que ens quedi el cos el més sec possible. Si suem molt i portem una samarreta de cotó, anirem amb ella humida en tot moment i això no és recomanable.

per finalitzar, no podem oblidar-nos dels guants ens ajudaran a agafar millor el manillar, els mitjons que ajudaran a que els nostres peus vagin secs i que la bota o sabatilla que portem a l'hora de practicar el ciclisme no es mogui d'un costat cap a un altre.

etiquetatge , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *