Consells per fer el Camí de Sant Jaume amb bicicleta

travessia-camí-santiago
Fer el camí de Sant Jaume amb bicicleta és una experiència més de les moltes que ens reporta aquesta ruta que realitzen milers de persones procedents de tot el món. Fer-la en bicicleta pot ser una bona idea si tens uns quants dies lliures, però has de saber unes quantes coses abans de aventurar i per això anem a donar-te alguns consells abans de començar.

Camí de Sant Jaume, consells per fer-ho en bici

Com succeeix en totes les rutes, la del Camí de Sant Jaume és important planificar i estudiar els seus perfils atès que no totes les etapes són iguals. Tingues en compte que són 800 quilòmetres i que a una mitjana d'uns 60 quilòmetres per etapa, pot ser que sigui massa per a tu, per la qual cosa potser t'interessi fer les tres o quatre últimes etapes i fer-les més curtes. Tot depèn del teu estat físic.

L'equipatge que portis a la bicicleta també cal sotmetre'l a un procés d'ordenació per intentar que es porti un pes equilibrat i el pedaleig sigui còmode sense massa càrrega. Cal oblidar-se de les grans motxilles de pelegrí i optar per una més petita així com alforges per als laterals de la bicicleta.

Has de recordar que les persones que fan aquesta ruta a peu, tenen preferència sobre els ciclistes fins a les 20:00 hores respecte a l'alberg. La raó és perquè si un caminant arriba a un alberg i aquest està ple, hauran d'anar al següent, que pot ser que estigui a uns 15 quilòmetres, raó per la qual ells van primer.

Si tens l'oportunitat i vas bé de temps, mai està de més estudiar la ruta per saber quins punts són de visita obligada, encara que estiguin a uns quilòmetres de separació de la ruta, perquè et permetrà viure-la d'una forma diferent i podràs veure fantàstics paisatges o monuments espectaculars..

etiquetatge , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *