Consells per circular segur per la ciutat

consells-de-seguretat-circular-en-bici

les bicicletes són un dels mitjans de transport que més estan creixent a les ciutats, sobretot gràcies a la conscienciació de la vida sana i també a la gran quantitat de carrils bici que hi ha a moltes ciutats. Tot i això, hem de circular sempre amb la màxima seguretat, una mica del que et parlarem en aquest article.

A més del nucli, que hem de portar-lo sempre per evitar qualsevol classe de cop al cap, no hem de deixar de portar amb nosaltres dispositius reflectants i llums, tant davantera com del darrere quan circulem durant la nit, procurant portar-les enceses sempre perquè els conductors ens vegin.

Quan circulem ho hem de fer sempre pel costat dret de la carretera i és recomanable utilitzar un "espantacoches" que apunti cap a l'esquerra, aquesta barreta de color cridaner amb un reflectant. Això serveix per donar la impressió que la bicicleta ocupa més espai i els cotxes circulen a més distància a l'hora d'avançar.

Si circulem per un carrer on hi hagi cotxes aparcats, hem de fer-ho a un metre d'ells atès que és aproximadament la distància que ocupa la porta d'un cotxe quan s'obre. A més cal tenir en compte que al voltant del 10% dels accidents greus dels ciclistes en ciutat es deuen al fet que la porta del cotxe és oberta just quan el ciclista està passant per davant.

A més d'això, cal col·locar-se sempre en un lloc on els altres conductors puguin veure'ns, per evitar qualsevol mena de contratemps contra la resta de conductors de la carretera.

Però el més important per tenir la màxima seguretat és complir totes les normes de circulació en tot moment, fins i tot sense saltar-se els semàfors, encara que no vingui ningú, de fet la multa és igual que a qualsevol altre conductor el fet de cometre aquesta falta.

etiquetatge , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *