Consells bàsics per circular amb bicicleta per ciutat

consells-per-circular-en-bicicleta-per-ciutat

Sempre que parlem de fer una sortida en bicicleta pensem en rutes o sortides a la muntanya, depenent de cada model de bicicleta, però alguna cosa indispensable, com a mitjà de locomoció que és, és anar per la ciutat. Per això donarem uns consells bàsics a tenir molt en compte quan s'hagi de fer un recorregut urbà.

Recomanacions per circular amb bicicleta per ciutat

El primer i més important és portar totes les mesures de seguretat i presència perquè la resta de conductors sàpiguen que ens trobem circulant. Pel que fa a seguretat el casc és vital en tot moment, independentment de si ens hem de desplaçar a uns pocs centenars de metres o a zones més distants.

A més d'això tampoc poden faltar elements com un timbre, 1 armilla reflectora i llums nocturnes davantera i posterior per quan circulem per la nit. Un altre punt molt important és que fem servir un vehicle, per tant hem respectar les regles de circulació tal com ho haurien de fer les motocicletes, cotxes o qualsevol altre vehicle.

Encara que no totes les ciutats compten amb carril bici, no es pot circular per la vorera, hem de fer-ho per la part més a la dreta de la calçada i a una distància aproximada d'un metre dels cotxes que hi hagi aparcats, per evitar que si algú obre la porta del cotxe no ens impacti.

Mai està de més senyalitzar les maniobres cap a on anem a girar o canviar de carril en cas que sigui necessari. En cap hem d'anar amb uns auriculars escoltant música, conduir una bicicleta requereix de tots els sentits i l'oïda és molt important.

per finalitzar, cal gaudir, descobrir Barcelona amb total seguretat, fent exercici i complint les normes de circulació ens permetrà passar una bona estona sobre les dues rodes, cosa que tant nens com principiants han de tenir molt en compte.

etiquetatge ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *