Com netejar la cadena de la bicicleta

neteja-cadena-de-bicicleta

La cadena és un dels elements més importants de la bicicleta i de la mateixa manera que la resta de components, hem de mantenir sempre en el millor estat possible. per això, després de cada sortida, si està massa bruta, sempre és recomanable netejar-la, sobretot si arriba amb fang.

El que recomanen els experts és netejar la cadena en profunditat cada 1.500 quilòmetres aproximadament i també hem de fixar-nos quina és la seva vida útil, alguna cosa que ens ho podrà dir el fabricant o el nostre mecànic de bicicletes.

Per a una bona neteja de la cadena necessitarem, un raspall de truges dures, aigua, un drap de cotó (dels que no deixen borrissol), sabó, oli per greixar maquinària o específic per a cadenes de bicicleta i una vaporeta.

Com netejar la cadena pas a pas

El primer que cal fer és mullar la cadena perquè s'humitegi la brutícia perquè puguem retirar-la d'una manera més fàcil. El millor és l'ús d'una vaporeta atès que la pressió del vapor farà que la brutícia més adherida es retiri per complet.

En cas contrari podem utilitzar un raspall de truges dures per anar eliminant la brutícia, posant l'accent en els buits, per deixar la cadena completament neta. Després deixar-la lliure de brutícia haurem de assecar molt bé i si fem servir un drap, hem d'assegurar que no deixi anar borrissol que puguin atreure la brutícia.

Aquest és un pas molt important i en el qual hem d'esforçar al màxim perquè la cadena quedi completament seca. Un cop l'hàgim assecat podrem aprofitar per aplicar l'oli, bé sigui mitjançant unes gotes o en esprai.

Si ho fem fent gotes, el recomanable és fer una a cada cargol de la cadena i si es fa amb esprai, podrem acabar ràpidament, cobrint bé la cadena i també els canvis.

etiquetatge ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *