Com hidratar-se perfectament en el ciclisme

hidratació-en-el-ciclisme
Tots ho sabem, l'esport del ciclisme és una disciplina molt dura i per poder rendir al màxim no només cal tenir una bona preparació física o una bona bicicleta, també cal tenir en compte una bona alimentació i sobretot, una perfecta hidratació, sobretot quan s'està fent una ruta.

Quan es parla de bona hidratació sobre la bicicleta no ens referim a beure molt abans de la prova, no valdrà de res perquè segurament, si la ruta és llarga, arribarem deshidratats. La clau és la dosificació, tant abans, durant com després.

Hem de tenir en compte els electròlits, minerals que influeixen en el nostre rendiment. potassi, clor, magnesi, futbol, bicarbonat i sodi, sent aquest últim el més important. Les begudes esportives són molt recomanables perquè ens ajuden a recuperar aquests minerals que anem perdent amb la suor, el que farà que el nostre rendiment pugui baixar considerablement.

Quant hem de beure?

La temperatura influeix en els requeriments de cada ciclista i si fa fred els experts asseguren que el més recomanable és un mínim de 400 mil·lilitres i en cas de situacions de calor entre 600 i 800 mil·lilitres per hora, aproximadament una ampolla cada hora.

En cas que es vagi a fer una ruta o una cursa de certa exigència i en una situació de calor, el més recomanable és prendre aproximadament mig litre de beguda esportiva una hora abans de la sortida de la prova.

En una ruta o carrera cal tenir ben definits quins són els llocs on podem parar a repostar aigua i quan finalitzem l'esdeveniment no hem de pensar que ja està tot fet donat que haurem de seguir hidratant correctament.

El que aconseguirem amb la hidratació és compensar així les pèrdues que s'han tingut durant la carrera. En aquest cas, una bona opció és la de consumir begudes esportives que comptin amb hidrats de carboni i també electròlits per poder accelerar la recuperació després del nostre acompliment amb la bicicleta.

etiquetatge , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *