Característiques de les rodes de 29 polzades

rodes-de-29-polzades

Potser si et trobes buscant una bicicleta de muntanya hagis vist bicicletes amb rodes de 26 polzades, però també de 29, alguna cosa que crida l'atenció perquè són veritablement grans, però ... què avantatges o desavantatges tenen?

Avantatges de les rodes de 29 polzades

Una de les principals característiques d'aquesta classe de rodes és que permeten una gran velocitat atès que en ser grans tenen major inèrcia, encara que cal deixar clar que si es deixa la carretera de costat i un es fica per camp a través, si no es compta amb una bona preparació física es notarà ràpidament que pot arribar a costar bastant moure la bicicleta.

Gràcies al fet que aquestes rodes tenen un gran diàmetre, són ideals per passar per sobre de sots, pedres, romàs, etc.. sempre que siguin terrenys no massa complicats, en cas contrari trobarem a faltar unes rodes de 26 polzades.

Tot i que les bicicletes que tenen aquestes rodes poden ser usades per persones de qualsevol altura, el més recomanable, sobretot perquè la geometria del quadre com l'altura de les rodes sempre quedarà millor a ciclistes que sobrepassin el 1,75.

Desavantatges de les rodes de 29 polzades

Entre els inconvenients amb què compten aquestes grans rodes, un dels més importants és la reduïda maniobrabilitat que es tenen en zones estretes atès que tenen una menor capacitat de maniobra.

Una cosa molt important també és que ens costarà bastant poder moure la bicicleta en pendents pronunciades i molt més si es tracta d'un circuit molt tècnic. Vam finalitzar amb que el pes, encara que no sigui molt, es notarà més i pot incomodar si estem acostumats a una bici de 26 polzades per exemple.

ja saps, abans de decidir-te per una bicicleta amb poetes rodes, és important que tinguis en compte tant els avantatges com els inconvenients i que obris en conseqüència.

etiquetatge , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *