Aspectes a tenir en compte sobre la bicicleta

posició-pedaleig-sobre-bicicleta
No importa que siguem uns autèntics veterans sobre la bicicleta o si estem donant els nostres primers passos (o millor dit, pedaleig) en aquest món, sempre cal tenir en compte molts aspectes per moure'ns d'una manera molt més eficient i amb un menor índex de probabilitats de patir alguna mena de lesió.

Postura sobre la bicicleta

No cal recordar que hem de controlar l'altura del selló, la distància que té respecte al manillar, l'alineació de les cames al pedalejar i també la col·locació dels peus sobre el pedal, cosa que ciclistes novells com veterans ja han de saber.

Un altre aspecte que també se suposa que hauríem de saber, o almenys tenir-ho en compte per refrescar-nos la memòria, és que com més gran sigui la inclinació del tòrax cap al manillar menor serà la resistència a l'aire i augmentarà l'aerodinàmica, però també es reduirà el confort, obligant a l'esquena a estar flexionada i a tenir més tensió a la zona lumbar i cervical.

En aquest cas també hem mantenir l'esquena el més recta possible, determinant un angle que no superi els 90 graus entre el cos i els braços. En cas d'inclinar més el tronc augmentarem notablement l'activitat muscular dels erectors del tronc, sobrecarregant aquesta zona del cos, però també augmentant el pes que recau sobre els canells i els braços, el que pot provocar a la llarga, molèsties dorsals.

Circulant amb la bicicleta

Encara que puguem pensar que circular sobre la bicicleta és extremadament senzill, hi ha aspectes que no hem de deixar de banda, encara que ens semblin extremadament senzills. per exemple, circular en línia recta és molt important, no només quan estem sols a la bicicleta sinó també quan anem amb un grup. La raó és tremendament senzilla, atès que la bicicleta no compta amb miralls retrovisors, haurem d'aixecar el cap i mirar de dalt a baix abans de fer qualsevol classe de maniobra.

Precaució en les corbes

Hem parlat de la posició que hem de tenir sobre la bicicleta, una cosa molt important no només quan anem en línia recta sinó també en les corbes, on hem de prestar especial atenció per evitar qualsevol mena de contratemps com una caiguda.
És important mantenir l'equilibri i la tracció al revolt, per al que hem de posar el pedal exterior a la part més baixa i pressionar fortament a través d'ell amb el peu. La mà que està més a l'interior de la cova hem de posar-la en la posició més baixa i pressionar amb força. A més és aconsellable inclinar-se per tenir més adherència i una millor estabilitat sobre les dues rodes.

etiquetatge ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *