Ajustar el mecanisme de velocitat d'una bicicleta

canvis-de-la-bicicleta
En aquest article volem compartir amb tu el pas a pas de com poder ajustar correctament el mecanisme de canvi de velocitats de la bicicleta, una cosa senzilla però per al que cal anar pas a pas.

Ajusta el mecanisme de velocitat de la teva bicicleta

El primer pas és posar el canvi més baix possible, és a dir el que es trobi més a prop dels radis. És important assegurar-se que els engranatges del darrere no es troben tocant el descarrilador o la politja superior quan es troba en el canvi més baix.

En cas que els pinyons estiguin tocant el casset cal girar una mica el cargol d'alineació de l'descarrilador per ajustar-se al que necessitem.

Hem d'assegurar que el cable no tingui massa tensió i després passarem al canvi més alt. Quan ho fem ens hem de fixar com la cadena corre sobre el pinyó més petit i si ens dóna la sensació que es va a sortir cal ajustar-lo mitjançant el cargol del descarrilador. Després ajustarem de nou la tensió del cable fins que els canvis tornin a estar suaus.

Per tenir la seguretat que la cadena no es surt del casset cal observar com corre la cadena sobre el pinyó. Si veiem que sembla inclinada cap els radis o cap a fora cal ajustar el cargol perquè es quedi equilibrada.

Així mateix també hem de passar tots els canvis en totes direccions (que pugen i baixen) Amb això ens assegurarem que hem fet la feina correctament.

Si per altra banda veiem que la bicicleta té problemes per pujar la velocitat, el que podem fer és afluixar una mica el cable de tensió mitjançant el cargol. Cal no oblidar-se de lubricar bé els cargols i els punts de gir per tenir-ho tot sempre en el millor estat possible.

etiquetatge , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *