3 consells de manteniment per a la teva bicicleta de muntanya

consells-de-manteniment-de-la-bicicleta-de-muntanya-l3buz
A tots ens encanta tenir la bicicleta de muntanya en el millor estat possible encara que de vegades no ens adonem de detalls que poden ajudar-nos molt a que estigui així. Per això anem a compartir amb tu tres consells que faran que la teva bicicleta estigui sempre a punt per a una sortida.

la pressió de les rodes és un aspecte molt important que hem de controlar en tot moment i hem de tenir-les a la pressió adequada que recomana el fabricant, ni més ni menys. Hem de recordar que el fet de rodar amb una pressió que no sigui l'adequada, afecta negativament la capacitat de frenada, al desgast de la coberta i també a l'adherència, pel que si anem amb menys pressió podem tenir un accident.

Un altre aspecte que cal no descuidar és mantenir greixada tant la cadena com les transmissions. Amb l'ús, o fins i tot sense ell, aquests elements poden anar agafant pols i brutícia, el que pot afectar seriosament al seu rendiment si no es cuiden convenientment.

Si no es netegen correctament i es lubriquen, es pot produir un important desgast i amb això, les possibilitats de trencament augmenten notablement i és molt pitjor si el trencament de la cadena, per exemple, es produeix quan estem pedalant en una ruta.

D'altra banda, no podem oblidar-nos de la importància de mantenir la bicicleta el més neta i seca possible. Sabem que la bicicleta de muntanya, per les seves característiques, poden rodar sobre qualsevol terreny, pel que és molt fàcil que adquireixin humitat o es mullin en una ruta.

La humitat és molt mal aliat per als elements que componen la bicicleta i l'òxid pitjor encara. Si no es vol arribar a aquest punt, recorda, després de cada ruta el més recomanable és netejar bé la bicicleta retirant-li tota la brutícia i després la eixugarem al màxim.

etiquetatge , ,

deixa una resposta

no es publicarà la seva adreça de correu electrònic. Els camps necessaris estan marcats *